Własne produktu, godzina na przygotowanie i zachwycenie jury, to zasady corocznego Gminnego Konkursu Grillowania. W tym roku do zmagań kulinarnych przy grillu zgłosiła się wyjątkowo duża liczba najmłodszych szefów kuchni, który swoim zapałem oraz pomysłowością zachwycili wszystkich, nie tylko jury.
Najlepszą potrawą wśród dorosłych było niezwykłe połączenie buraczków, piersi z kurczaka w ziołach, oraz wędzonego boczku ze śliwką w środku. To wszytko podpieczone na grillu zapewniło Pani Iwonie Zarzyckiej pierwsze miejsce, oraz obronienie tytułu z poprzedniego roku.
Dzieci w tym roku postawiły na tradycyjne szaszłyki, jednak w całkiem niekonwencjonalny sposób.
1 miejsce – Gabriela, Wanesa i Bartek
2 miejsce – Patrycja, Roksana i Marcelina
Po skończonych zmaganiach kulinarnych, najmłodsi z radością uczestniczyli w zabawach, grach i konkursach. Dopingowali im głośno rodzice, na zakończenie wszyscy razem bawili się na zabawie tanecznej.